Ga naar de inhoud

Naked Lunch met Ilja Leonard Pfeijffer


Forum Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

0,-


vr, 09 jun. - 12.15


Schrijver, dichter en classicus Ilja Leonard Pfeijffer is te gast in de Naked Lunch. Rense Sinkgraven interviewt hem over zijn historische roman Alkibiades. 

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La SuperbaBrieven uit Genua en Grand Hotel EuropaAlkibiades is zijn meest ambitieuze roman.  

Foto door Stephan Vanfleteren.

Alkibiades

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. 

Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. 

Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Naked Lunch
Eén keer per maand schuift een schrijver aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek over zijn of haar nieuwe boek.

Terug