Ga naar de inhoud

Naked Lunch met Arnon Grunberg


Forum Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen


vr, 19 nov. - 12.15


We spreken Arnon Grunberg over zijn nieuwe boek De dood in Taormina.

Zelden heeft een auteur zo’n bliksemcarrière in de literatuur gemaakt als Arnon Grunberg. Bij zijn aantreden in 1994 vergeleek Jan Vrijman hem met de jonge Gerard Reve: sinds De avonden had nooit meer een debuut zo’n indruk op hem gemaakt als Blauwe maandagen. Inmiddels is Arnon Grunberg vele publicaties verder en dringt zich de vergelijking op met Willem Frederik Hermans. Ook Grunberg bedient zich van alle genres die de literatuur ten dienst staan: de roman, het korte verhaal, de poëzie, het toneel, het essay; daarnaast is hij een begenadigd columnist en polemist.

En nu is er zijn nieuwe roman De dood in Taormina. De 26-jarige Zelda vertelt over haar leven ‘als lokeend in dienst van een jeugdbende’, die in contact komt met een gevierd acteur en een ‘Zweedse cowboy zonder cowboyhoed’, met wie ze naar het Siciliaanse Taormina reist.

Eens per maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een goed gesprek. Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk? 

De entree is gratis.