Ga naar de inhoud

Naked Lunch: Lisa Loeb

Over haar debuutroman 'Bang'


Forum Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

0,-


vr, 24 feb. - 12.15


Lisa Loeb is te gast in de Naked Lunch en vertelt over haar debuutroman BANG.

Sinds het winnen van De Slimste Mens gaat het hard met Lisa Loeb. Zo werd ze meteen de vaste comedian in de talkshow Khalid & Sophie. Ze werd in maart 2022 voor de derde keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied met het nummer Eten of Gegeten Worden. Ze is regelmatig te gast in talkshows en tv-programma’s als Amazing Grace en Dit Was Het Nieuws. En nu is óók nog eens haar debuutroman BANG uitgekomen bij uitgeverij Lebowski.

Bevlogen

Op vierjarige leeftijd wist Lisa al dat ze cabaretier wilde worden. Ze werd haar eigen tiger mom en ging op zang-, piano- en toneelles. Daarnaast was ze hoofdredacteur van de schoolkrant en fulltime fan van Buffy the Vampire Slayer.

Na het Vossius gymnasium ging Lisa naar het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde ze cum laude af in de richting jazz-zang, gevolgd door de prestigieuze master theaterzang aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze heeft ook een maandje psychologie gestudeerd. En één dag Frans. Die kennis komt alleen nog naar boven als ze iets te veel wijn op heeft. Ze heeft nooit een wereldreis gemaakt om zichzelf te vinden, maar trof zichzelf wel een keer aan onder de scooterbanden van Regilio Tuur. Al heeft dat verder weinig met haar cv te maken.

Lisa houdt van intellectuele humor, maar kan stiekem ook heel hard lachen om flauwe woordgrappen. Daarom eindigt haar biografie met: Lisa Loeb is slim, schaamteloos en zingt loebzuiver.

BANG

Hilarisch en openhartig vertelt Lisa Loeb over haar angststoornis en depressie.

Tijdens de finale van De Slimste Mens lijkt Lisa Loeb rustig. Ze wint. Maar in haar hoofd is er iets heel anders aan de hand: ze heeft een paniekaanval. Niet omdat ze in de finale van een van de best bekeken programma’s van Nederland zit, maar omdat ze die nu eenmaal regelmatig heeft. En nu dus ook.

In BANG laat Lisa zien hoe het is om met een angststoornis te leven: de hilariteit en de ellende ervan. Dit is geen zelfhulpboek of hallelujaverhaal, dit is de rauwe werkelijkheid. Er zijn nu eenmaal stofjes verkeerd afgesteld in haar hoofd, dat had ze zelf liever ook allemaal niet gehad. Maar zelfs als je bang bent, valt er nog behoorlijk wat te lachen.

Naked Lunch

Eén keer per maand schuift een schrijver aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek over zijn of haar nieuwe boek.