Ga naar de inhoud

Mijlpalen in de literatuur

Coen Peppelenbos over 'Carol' van Patricia Highsmith


Schrijversvakschool Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

10,-


do, 07 dec. - 19.30


Dit seizoen presenteren we een serie roman besprekingen van schrijvers uit verschillende culturen en verschillende perioden. Wat de boeken gemeen hebben is dat ze nog altijd boeien en interessant zijn om te lezen. Op het programma staan grote namen als Evelyn Waugh, Elias Canetti en Pascal Mercier, maar ook meer minder bekende titels van Dola de Jong, Angela Carter en Patricia Highsmith.  

Elke bijeenkomst staat één titel centraal en word je uitgenodigd tot discussie over de betekenis van de roman en de mate waarin het boek je al dan niet heeft aangesproken. De lezingen worden gegeven door Coen Peppelenbos, Aletta Becker, Esmé van den Boom en Doeke Sijens. 

Therese is een doodgewone verkoop-assistente in een warenhuis in New York. Op een dag loopt de prachtige, verleidelijke Carol – een vrouw van in de dertig – naar haar toonbank: Therese is volledig overrompeld door haar verschijning.  Carol is een verveelde huisvrouw, verwikkeld in een echtscheiding en bijkomend voogdijschap; Therese is een ongemakkelijke negentienjarige met een baan die ze haat en een vriend waar ze geen liefde voor voelt. 

Tussen de twee vrouwen ontvouwt zich een indringende, maar onmogelijke liefde. 

Deze lezing wordt gegeven door Coen Peppelenbos.