Ga naar de inhoud

Meet Me at the Lighthouse

Driedaags literairfestival op Schiermonnikoog


Meet Me at the Lighthouse

Schiermonnikoog

Diverse locaties op het eiland


zo, 20 nov. - 9.30


za, 19 nov. 2022 - 10.00


vr, 18 nov. - 12.00


Vrijdag 18 november gaat Meet Me at the Lighthouse van start. Het festival op Schiermonnikoog brengt schrijvers, dichters, denkers en het publiek bij elkaar. Voordrachten, gesprekken, interviews, wandelingen en leesclubs zijn onderdeel van het programma, waarin thema’s als natuur, ecologie, klimaat, toerisme en identiteit de rode draad vormen. Daarbij is Schiermonnikoog decor, inspiratie en gespreksonderwerp.

Het festival begint al op de veerboot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog: tijdens de overtocht staan er verrassingsoptredens op het programma. Vanaf de vrijdag zijn er optredens van auteurs als Mariken Heitman, Nina Polak, Miek Zwamborn, Jaap Robben, Joost Oomen en Lisa Weeda.

Drie auteurs die deel uit maken van het talentprogramma van NOORDWOORD zijn ook op het festival te zien. Alara Adilow doet 19 november mee aan een programma over identiteit. Michael ter Maat draagt voor bij programma’s over verbeelding en toekomst. Bauke Vermaas opent hetzelfde programma over toekomst.

Het volledige programma van Meet Me at the Lighthouse is te vinden op www.mmatl.nl. Tickets zijn per programmaonderdeel te koop.