Ga naar de inhoud

Meet & Greet met Chanel Lodik


Van der Velde

Van der Velde, Grote Markt

Grote markt 54-55


do, 25 nov. - 15.00


Donderdag 25 november organiseert Van der Velde Boeken in Groningen aan de Grote Markt een meet & greet met Chanel Lodik. Chanel, op Instagram bekend als @marketingvrouw, is auteur van Het antiracisme handboek. Van 15.00 tot 16.00 uur is ze te gast in onze winkel en zal ze haar boek signeren. 

Chanel Lodik (1987) is een expert op het gebied van antiracisme. Ze richtte het bedrijf Meer kleur in de media op, geeft trainingen over diversiteit in verschillende sectoren en is een veelgevraagd spreker met haar Antiracisme Masterclass. Via @marketingvrouw deelt ze dagelijks haar kennis met haar volgers op Instagram.

In Het antiracisme handboek leer je waarom het belangrijk is om je met antiracisme bezig te houden en hoe je actief kunt bijdragen aan een inclusieve samenleving. Sinds de oprichting van de Black Lives Matter-beweging houden we ons massaal bezig met racisme. Wat is racisme? Is een onschuldig grapje wel oké? En zijn alleen witte mensen racistisch of kunnen personen van kleur dit ook zijn? Het blijkt ontzettend lastig om racisme in onze samenleving met wortels en al uit te roeien. Maar als meer mensen durven te ontdekken waar ze zelf weleens een misstap begaan, kunnen we steeds dichter naar een inclusieve samenleving toe groeien. Iedereen maakt weleens een fout, een lerende houding is waar het om draait. In haar boek laat Chanel zien waarom het belangrijk is om je met antiracisme bezig te houden, ook als je denkt niet racistisch te zijn. Dankzij duidelijke voorbeelden en praktische tips weet je precies hoe je respectvol met je medemens omgaat, van welke kleur zij ook zijn.