Ga naar de inhoud

Mathijs Deen vertelt

o.a. over 'De Hollander'


Culturele Raad Eelde

Herberg van Hilbrantsz

Hoofdweg 90, Eelde

7,50


vr, 11 nov. - 20.00


Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker. Zijn laatste boek De Hollander verscheen dit voorjaar. Het is een detective en kreeg uitstekende recensies: **** Vrij Nederland: “Deen snapt hoe een goede detectiveroman in elkaar hoort te zitten. Slim verborgen aanwijzingen en een perfect uitgewerkte plot zorgen ervoor dat De Hollander een feest is om te lezen.”

Het Parool: “Wat kan Deen prachtig schrijven. Hoe treffend zet hij een veelheid aan aansprekende personages neer, hoe ingenieus steekt zijn plot in elkaar in deze Waddenthriller”.

Tijdens zijn lezing zal hij niet alleen over De Hollander praten, maar ook over ander werk. Want, zoals hij zelf zegt: ‘Als ik zo lang over De Hollander praat, dan loop ik het risico dat ik spoilers moet prijsgeven, en dat kan bij een Krimi nooit de bedoeling zijn”.

Andere boeken van hem werden eerder ook al heel goed ontvangen. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen De Wadden, waarvan ruim 30.000 exemplaren zijn verkocht. In 2018 verscheen Over oude wegen dat zeer lovend werd ontvangen en dat, net als zijn roman Onder de mensen, ook in Duitse vertaling werd uitgebracht. Het lichtschip werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.

Het wordt ongetwijfeld een hele bijzondere avond wanneer Mathijs Deen over zijn werk komt vertellen. De Readshop Eelde is ook aanwezig, zodat u ter plekke boeken van hem kunt aanschaffen.