Ga naar de inhoud

Mathijs Deen bij Flanor


Flanor

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen


di, 09 nov. - 20.00

7,50


Mathijs Deen, oud-student Nederlandse Taal & Cultuur en huidig gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen, komt in november langs bij Flanor! Mathijs Deen schrijft over Europese geschiedenis en woeste wateren en hij onderzoekt de relatie tussen feit en fictie aan de hand van deze onderwerpen. Hij is fan van stilzwijgend proza en hij heeft de Halewijnprijs voor Over Oude Wegen gewonnen. Zijn roman De Grenzeloze Rivier is net uitgebracht en gaat over het leven van de rivier de Rijn, die door de tijd heen levens heeft weten te verbinden en verdelen. Naast auteur is Mathijs Deen radiomaker, journalist en leest hij luisterboeken voor.

Over Flanor

Een kleine vereniging, met ongeveer honderdveertig leden, afkomstig uit alle verschillende studierichtingen. Iedereen heeft echter een gezamenlijke interesse: lezen!

Dit varieert van fantasy tot Russische literatuur en alles daartussenin. Echter, boeken lezen is niet het enige wat we bij Flanor doen. Veel van onze ‘leesgroepen’ lezen geen boeken, maar draaien om andere activiteiten, zoals schrijven, koken, films kijken, bordspelletjes spelen of muziek bespreken.

Al deze verschillende groepen komen samen bij de verschillende activiteiten die we iedere maand organiseren. Een daarvan is altijd een lezing of interview met een schrijver of ander interessant persoon. Zo hebben we de afgelopen tijd onder andere Hanna Bervoets, Ronald Giphart, Raoul de Jong en Buddy Wakefield ontvangen. Deze worden geïnterviewd door een van onze eigen leden en vaak wordt er ook nog een lange tijd nagepraat.

Wil je nog meer weten of Flanor (of zelfs lid worden)? Kijk dan zeker even op onze website.