Ga naar de inhoud

Marianne Vogel presenteert nieuwe Berlijnse thriller


Godert Walter

Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53, Groningen


vr, 03 sep. - 16.30


Op vrijdagmiddag 3 september signeert Marianne Vogel tussen 16.30-17.30 uur haar nieuwe Berlijnse thriller Brecht gaat voor recht bij Godert Walter.

Het boek

De ‘Dreigroschenoper’… Dit legendarische toneelstuk van Bertolt Brecht moet over zes dagen in Berlijn in première gaan. Dan wordt prima donna Martin Bodenfeld vermoord, die de hoofdrol van Mackie Messer zou spelen.

Particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends starten een onderzoek in opdracht van de Groningse rederijkerskamer Concordia. Want voor Concordia is het van levensbelang dat de Berlijnse ‘Dreigroschenoper’ doorgaat. Bank en Arends belanden in een doolhof van intriges en passies, schijn en maskerspel. Ook worden zij de jaren twintig ingezogen, want Martins grootouders en Brecht waren bevriende communisten en vochten tegen de nazi’s. Maar onder die vriendschap gistte het. Kan de moord verband houden met die tijd?

In haar literaire thriller ‘Brecht gaat voor recht’ dompelt Marianne Vogel je onweerstaanbaar onder in de wereld van de backstage. Daar vindt iemand ondanks alles de moed zich uit te spreken.

Over haar eerdere boeken

In vliegende vaart verteld verhaal. (VN-thrillergids over Geest en beest)

Een gedegen thriller… spannend en goedgeschreven, met een mooie sfeertekening van winters Berlijn. (NBD Biblion over Communistengoud en kerstengelen)

Voor Berlijnliefhebbers is dit boek ongetwijfeld gefundenes Fressen. (VN-thrillergids over In de schaduw van Marlene Dietrich)

Adembenemend verhaal over hebzucht en verloren idealen. (Trouw over Gedeelde stad, geheelde stad)