Ga naar de inhoud

Maigret wandeling Delfzijl


Biblionet Groningen

stationsgebouw

Johan van Den Kornputplein 1, Delfzijl


di, 16 nov. - 13.30


Wandelen in de voetsporen van Maigret

De bekende Belgische schrijver Georges Simenon schreef zijn eerste Maigretboek, getiteld ”Maigret in Holland” in Delfzijl. Commissaris Maigret komt natuurlijk naar Delfzijl om een moord op te lossen. Het spannende verhaal speelt zich af in het Delfzijl van de jaren dertig, een lief, slaperig stadje, volgens Maigret. Op dinsdag 16 november organiseert de bibliotheek een Maigret wandeling. Je komt dan langs allerlei plaatsen die in het boek beschreven worden. Op diverse plekken worden stukjes uit het boek voorgelezen. Lijkt het je leuk om die wandeling met ons te maken, dan ben je van harte welkom. De wandeling is ongeveer 5 km lang.

We verzamelen op 16 november vanaf 13.30 in Brasserie 1884 in het stationsgebouw en om 14.00 start de wandeling. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Opgave kan via telefoon en/ of mail bij Truus Smid – van der Meulen mail: truussmid@yahoo.co.uk, tel: 06 289 198 52 of 0596 – 63 33 22

Deze wandeling sluit mooi aan op de landelijke bibliotheek campagne in november: “Nederland leest”. Het thema dit jaar is namelijk ‘Over de grens’. * In de gehele maand november kunt u in de bibliotheken het boek ‘De wandelaar’van Adriaan van Dis, cadeau krijgen.