Ga naar de inhoud

Madeleijn van den Nieuwenhuizen: Interview & signeren


Van der Velde, locatie Grote Markt

Van der Velde, locatie Grote Markt

Grote markt 54-55, Groningen


zo, 26 jun. - 12.00


Zondag 26 juni (12:00 – 13:30 uur) brengt rechtshistoricus en mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen, bekend van het Instagramaccount @zeikschrift, een bezoek aan de Grote Markt. Zij zal in een gesprek met Brenda van der Laan vertellen over haar boek ‘Leven en laten leven’.

‘Leven en laten leven’ is een gelaagd en genuanceerd gesprek in boekvorm over abortus, één van onze meest persoonlijke keuzes die nog altijd in de taboesfeer zit en wereldwijd steeds meer wordt ingeperkt. Van den Nieuwenhuizen vroeg haar volgers hun gedachten over abortus te delen en bundelde een selectie van argumenten (voor en tegen), ervaringen en twijfels ingeleid door een persoonlijk essay. Een belangrijke en bevlogen publicatie in de strijd om onze wetten en rechten te verdedigen.

Je kunt je aanmelden voor de middag via grotemarkt@boekhandelvandervelde.nl 💌

Madeleijn van den Nieuwenhuizen (1991) werkt als Fulbright PhD-kandidaat aan de City University of New York waar ze onderzoek doet binnen rechtsgeschiedenis. Op haar Instagramaccount stelt ze misstanden in de Nederlandse media aan de kaak, zoals genderstereotypering en stelselmatige afwezigheid van stemmen. Ze schrijft onder meer voor Vogue, Het Parool en NRC en is regelmatig te gast bij radio- en tv-programma’s. Opzij riep haar uit tot een van de tien meest invloedrijke mediavrouwen.

Brenda van der Laan (1996) is neerlandicus en journalist in opleiding. Na het behalen van haar Bachelorbul aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft zij twee jaar in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt. Brenda noemt zichzelf een lerend feminist.