Ga naar de inhoud

Lunchlezing Joke Hermsen over heimwee naar de verte

Over 'Onder een andere helm'


Tresoar

Tresoar

Boterhoek 1, Leeuwarden

0,-


do, 16 mei - 12.30


In deze lunchlezing vertelt Joke J. Hermsen over haar nieuwe boek Onder een andere hemel, een filosofische memoir over heimwee en het verlangen naar de verte. Waar voelen we ons thuis? Zijn we thuis in het vreemde of in het vertrouwde, in de taal of de cultuur, bij de ander of bij onszelf? Veel mensen voelen zich ontheemd of zijn op zoek naar een andere, betere plek om te wonen. Ze zijn op de vlucht geslagen en proberen zich in een nieuw land weer thuis te voelen. Maar kunnen we voorgoed ergens thuis zijn?Lunchlezing

De lezing begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis, al geldt wel verplichte aanmelding. Bij het aanmelden kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes* + 1 consumptie). De lunch staat vanaf 12.00 uur klaar. De kosten voor de lunch zijn €7,50, te betalen bij reservering van een ticket. Geef bij het aanmelden ook aan met hoeveel personen je komt.

* De broodjes zijn geschikt voor vegetariërs. Omdat wij streven naar hergebruik van materialen maken wij gebruik van serviesgoed i.p.v. plastic bordjes bij de lunch.