Ga naar de inhoud

Literary showcase Maartje Terpstra

special WEP


Maartje Terpstra

Stichting WEP

Van Leeuwenhoekstraat 44, Groningen

0,-


vr, 18 nov. - 20.00


SPECIAL WEP ~ LITERARY SHOWCASE ~ PROGRAM 

20:15 JE VORMEN | tai chi performance als oefening van ecofeminisme en dekoloniaal denken. (NL)

20:45 TWEE KORTE VERHALEN | twee bevriende schrijvers die woorden wijden aan het cliché van de dolende schrijver, met Karst Tjoelker. (NL)

21:15 ANIMAL CALAMITY: A POETIC BIBLIOGRAPHY OF DISASTER | ritual bibliographing a climate fiction poem. (EN)

21:45 DICTEE #2 | interactive read-writing (NL but hey, this might actually not be a problem)

Maartje Terpstra (1995) is schrijver, (taal)kunstenaar en kunst- en cultuurwetenschapper. Ze schrijft gedichten, columns, kunstkritiek en allerlei andere dingen. Met performances als taaloefeningen en –rituelen onderzoekt Maartje de macht en materialiteit van taal. Ze legt hierin de nadruk op de relatie tussen spreker, tekst en toehoorder. Dat deed ze onder andere tijdens Bosk van Arcadia, Dichters in de Prinsentuin, Docu Donna, Explore the North en bij DIHAN (10 nov). Zij werd twee keer genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium voor Literatuur met interdisciplinaire literaire projecten die wars zijn van regels en grenzen. Ze is als talent verbonden aan de literaire organisatie NOORDWOORD.

Maria Barnas, schrijver, dichter en beeldend kunstenaar, over het werk(en) van Maartje: ‘Terpstra vestigt de aandacht op de vraag – in hoeverre dienen wij de taal? Ze laat zien dat kunst niet altijd tot een eindproduct hoeft te leiden, maar ook een manier van denken kan zijn, een methode. […] Geen onnodig romantisch geneuzel, maar recht voor zijn raap. […] Van taalplezier en beeldkracht buitelende poëzie, […] stevig en tegelijkertijd speels en uitnodigend.’

Website Maartje