Ga naar de inhoud

Literaire salon met Ton en Kasper Peters

Poëzieweek


Nicolaaskerk

Nicolaas kerk

Sint Jansstraat 8, Kloosterburen

12,50


zo, 28 jan. - 15.00


Ton Peters (1952) is lid van het ‘Light Verse Collectief’ waarvan de laatste bundel ‘Binnenkort Uitverkocht’ verzen bevat met commentaar op beeldende kunst in de openbare ruimte. Schrijver van teksten voor musicals. Organisator van literaire projecten zoals de jaarlijkse ‘Driekdag’ en de ‘Vasalislezing’. Ook actief als vertaler.

Kasper Peters (1973, zoon van Ton) was stadsdichter van Groningen. Zijn laatste dichtbundel ‘Kapitein in hangmat’ schreef hij op de wierde van Eenrum. Elke week bezoekt hij scholen om er ‘gedichtenles’ te geven. Hij noemt het geven van lessen zijn ‘gelukselixer’. In de coronatijd won hij een Poëziester. In 2022 trad hij op tijdens de roemruchte ‘Nacht van de Poëzie’ in Utrecht. Behalve ‘Kapitein in hangmat’ verschenen er eerder nog vier bundels.

Rick Doornbos (1996) is een gitarist en componist uit Winsum. Na het afronden van z’n Master of Music aan het Prins Claus Conservatorium is hij werkzaam als gitarist en docent. In de loop van 2024 verschijnt zijn album ‘Legends’ met eigen composities. Momenteel geeft Rick concerten met zijn nieuwe programma: ‘Nostalgia’. 

Het thema van de Poëzieweek 2024 is ‘Thuis’. Er zijn allerlei activiteiten, ook in deze regio. Zo krijgt aanstormend talent op zaterdagavond 27 januari al de gelegenheid zich in Café Bulthuis in Eenrum te laten horen.