Ga naar de inhoud

Literaire avond met Gerrit Jan Zwier

Over 'Boom in een winters bos'


van der Velde Assen

van der Velde

Kruisstraat 30-34, Assen

0,-


vr, 21 okt. - 19.00


Op vrijdagavond 21 oktober is Gerrit Jan Zwier bij Van der Velde Boeken Assen te gast om te vertellen over zijn meest recente boek Boom in een winters bos. De avond begint om 19.00 uur tot 20.30 uur (inloop 18.30 uur). Vrije inloop /Aanmelding gewenst via assen@vanderveldeboeken.nl of via 0592-317519).

Boom in een winters bos

In Boom in een winters bos vertelt Gerrit Jan Zwier over elfjes, hunebedden en landschappen. Als oudere jongere verdiepte Scandikenner Gerrit Jan Zwier zich opnieuw in de Romantiek en het romantisch levensgevoel aan de hand van twee Noorse kunstenaars, Johan Christian Dahl en Theodor Kittelsen. Dahl is bekend geworden als landschapschilder, Kittelsen als trollentekenaar.

Op reis door Denemarken en vanwege corona noodgedwongen door zijn boekenkast en zijn geest bezoekt Zwier de plaatsen die hen inspireerden. Het resultaat is een breed uitwaaierend boek over Scandinavië, Faust, de sprookjes van Andersen, een ontmoeting met een bergtrol en een verstilde maannacht in het Drentse Balloo.

Gerrit Jan Zwier

Gerrit Jan Zwier studeerde biologie, antropologie en geografie in Groningen. Als schrijver en reisjournalist is hij gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Zijn reiservaringen in Lapland, IJsland, het noordelijk deel van Canada en Groenland verwerkte hij zowel in romans ‘Allemaal projectie’, ‘De inquisiteur’, ‘De dwaze eilanden’ als in boeken waarin zijn reisverslagen centraal staan, waaronder ‘Er gaat niets boven Zweden’ (2015), ‘Altijd Noorwegen’ (2016), ‘Op de Schotse toer’ (2018) en ‘Te hooi en te gras’ (2020) over Engeland.

Verder publiceert Gerrit Jan Zwier reisverhalen, columns en kritieken in verschillende kranten en bladen, o.a. de Volkskrant, NRC Handelsblad, Leeuwarder Courant, Traveler, Grasduinen en Plus Magazine.