Ga naar de inhoud

Lisette Jonkman signeert

Langste. Kerst. Ooit.


Van der Velde Akerkhof

Van der Velde Akerkhof

Akerkhof 45-47, Groningen


zo, 11 dec. - 15.00


Op zondagmiddag 11 december is niemand minder dan Lisette Jonkman bij ons te gast om haar nieuwe kerstroman Langste. Kerst. Ooit. te promoten en signeren. Lisette is van 15:00 – 17:00 uur in onze winkel. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Langste. Kerst. Ooit. 

Nederlandse feelgoodauteur Lisette Jonkman is terug met de hilarische kerstroman Langste. Kerst. Ooit. Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag. 

Lisette Jonkman 

Jonkman schrijf al sinds groep 7, maar haar carrière als écht schrijver begon toen ik in 2011 de Chicklit Schrijfwedstrijd won. Daarmee scoorde zij haar eerste auteurscontract bij Uitgeverij LS Amsterdam voor haar debuutroman Glazuur. Die verscheen in 2012, en daarna volgden Verkikkerd (2013), Verslingerd (2014), Schrijven kreng! (2014), Helemaal het einde (2017), de Onbreekbaar-serie: Buren with benefitsOnbegrensde liefde en Op gevoel (2018 digitaal en 2020 paperback), Verknocht (2019), Onverbeterlijk (2020), Trots en vooroordeel (2021) en Langste. Kerst. OOIT. (2022). Maar misschien ken je me beter als ‘die rare schrijfster uit Drenthe die het altijd over poep heeft’. – aldus Lisette zelf.