Ga naar de inhoud

Lezing Tommy Wieringa


CazemierBoerderij & Boekhandel Daan Nijman

CazemierBoerderij

Hoofdstraat 27, Tolbert

12,50


zo, 10 mrt. - 13.00


Op zondag 10 maart om 13.00 uur komt auteur Tommy Wieringa naar de CazemierBoerderij in Tolbert voor een lezing over zijn werk. Wieringa weet als verteller op pakkende wijze zijn publiek mee te nemen langs de onderwerpen en boeken die hem na aan het hart liggen, zoals reizen, politiek, literatuur en religie.

De alom geprezen auteur heeft vele bestsellers op zijn naam. In 2005 brak hij bij het grote publiek door met zijn psychologische roman Joe Speedboot waarvoor hij vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs ontving. In Tolbert spreekt hij over zijn nieuwste boek Nirwana, dat in september verscheen.

Over Nirwana
De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon: samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren. Wie is die man die binnen de familie wordt vereerd als een heilige?
Willem Adema geldt als een visionair waterbouwkundige met een besmet verleden. Hij vecht aan Duitse zijde aan het oostfront om de olievelden van de Kaukasus te veroveren, maar halverwege de oorlog komt hij tot inkeer en sluit zich aan bij het verzet. Na zijn gevangenisstraf pioniert hij in Venezuela voor de olie-industrie en vanaf de jaren zestig speelt hij een hoofdrol in de offshore op de Noordzee.
Zijn kleinzoon Hugo Adema is een beroemd kunstenaar wiens leven in een impasse is geraakt nadat zijn grote liefde hem heeft verlaten. Om de tijd te doden keert hij terug naar het landgoed van zijn grootouders waar hij is opgegroeid, om het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken. Was diens overstap naar het verzet oprecht of ingegeven door opportunistische motieven, en welke rol speelde hij werkelijk aan het oostfront?

Over Tommy Wieringa
Hij is de auteur van onder meer Joe SpeedbootCaesarionDit zijn de namenDe dood van Murat Idrissi en De heilige Rita. Zijn nieuwste en inmiddels veelbesproken boek is Nirwana (2023). In 2021 verscheen Gedachten over onze tijd, waarin Wieringa excelleert als columnist.

De lezing, een samenwerking tussen de CazemierBoerderij en Boekhandel Daan Nijman, start om 13.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 (inclusief koffie/thee) en zijn verkrijgbaar via de ticketshop op www.cazemierboerderij.nl.