Ga naar de inhoud

Lezing Thom Hoffman

Over 'Indië, betovering en desillusie'


Theater de Winsinghhof

Theater de Winsinghhof

Brink 10, Roden

15,-


wo, 15 mrt. - 19.30


Op donderdagavond 15 maart komt acteur, fotograaf en schrijver Thom Hoffman naar Theater de Winsinghhof in Roden om een lezing te verzorgen over zijn boek Indië, betovering en desillusie. 

Thom Hoffman neemt u mee op een fascinerende persoonlijke reis door de tijd in Nederlands-Indië, naar het werkelijke Indië vanaf het begin van de VOC tot de onafhankelijkheid van Indonesië.. Dat doet hij aan de hand van betoverende en soms confronterende foto’s uit Nederlands-Indië.

Boven het jongensbed van de 13-jarige Thom hing een Sumatraanse tijger. Onder die imposante tijgerkop droomde hij over het sepiagekleurde Nederlands-Indië, het land van zijn grootouders. Oma en opa overleden kort na elkaar. Hoe was hun leven in Indië geweest? Omdat Thom zijn lievelingsoma geen vragen meer kon stellen, ging hij op zoek naar antwoorden.

De zoektocht was niet gericht op het uitdiepen van zijn familieverleden, deze geschiedenis stijgt boven familieverhalen uit. Achter die eerste laag van het gemis en het leed waarmee Indië zo vaak geassocieerd wordt, bevindt zich een andere wereld – die groot, vreemd en fascinerend is. In Indië, betovering en desillusie gaat Hoffman op zoek naar die complexe werkelijkheid.

Uiteraard signeert Thom Hoffman zijn boek na afloop van de lezing. 

Over Thom Hoffman
Thom Hoffman heeft een imposante carrière. Hij speelde in diverse films, series en toneelvoorstellingen. Van 2012 tot en met 2017 nam Hoffman de (hoofd)rol van dokter Martinus Elsenbosch op zich in de populaire SBS-serie Dokter Tinus. Hij wint in 2016 de (allereerste) Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur voor deze rol. Sinds 1991 heeft hij zich ook op de kunstvorm van de fotografie toegelegd. In 2019 verscheen zijn eerste boek.

Boekhandel Daan Nijman organiseert deze lezing in samenwerking met Theater de Winsinghhof. Kaarten kosten € 15,- per stuk (inclusief koffie/thee) en zijn binnenkort te verkrijgen via de website van het theater.