Ga naar de inhoud

Lezing Niek van der Oord

Alleen uit de oorlog - De eeuwige schaduw van de Holocaust


Van der Velde Assen

Van der Velde

Kruisstraat 30-34, Assen

0,-


zo, 29 okt. - 14.00


Speciaal is het kader van De Maand van de Geschiedenis is op zondagmiddag 29 oktober is schrijver Niek van der Oord bij ons te gast om te vertellen over zij nieuwe boek Alleen uit de oorlog- De eeuwige schaduw van de Holocaust . De toegang is gratis en aanmelden is gewenst. De lezing is van 14.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis, aanmelden gewenst via assen@vanderveldeboeken.nl of 0592-317519.

Alleen uit de oorlog – De eeuwige schaduw van de Holocaust

Kort na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog trouwt Leida met haar jeugdliefde Salomon Boekbinder. Het jonge stel vlucht in 1942 naar Frankrijk en slaagt erin achter de demarcatielijn te komen. Desondanks worden Leida en Salomon opgepakt. Leida overleeft de oorlog. Ze vlucht in een verstandshuwelijk met Ido Wolf, de zoon van haar baas, die ook ‘alleen uit de oorlog’ is gekomen.

In ‘Alleen uit de oorlog’ reconstrueert Niek van der Oord hun levensverhaal, waaruit blijkt hoe diep de sporen zijn die de Holocaust nalaat in de levens van de betrokkenen, maar ook in dat van volgende generaties. Van der Oord baseert zich op interviews met nabestaanden, brieven en andere bronnen.

Niek van der Oord

Van der Oord publiceerde meerdere boeken, waaronder Jodenkampen en was tot 2021 journalist bij  Mediahuis. Hij heeft een Nederlandse Nieuwsbladprijs gewonnen en is voorzitter van de stichting Joodse Werkkampen.