Ga naar de inhoud

Lezing Frank Westerman

'Zeven dieren bijten terug'


Van der Velde Akerkhof

Van der Velde Akerkhof

Akerkhof 45-47, Groningen

0,-


zo, 07 jul. - 15.00


Zondag 7 juli is Frank Westerman te gast in onze winkel in Groningen, A-kerkhof. Hij komt een lezing geven over zijn nieuwste boek Zeven dieren bijten terug. De lezing begint om 15:00 uur. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via akerkhof@vanderveldeboeken.nl of loop even binnen. Van harte welkom!

Wie de bewoonde wereld verlaat, krijgt oog voor de dieren. Op reis noordwaarts in het kielzog van Willem Barentsz ontmoet Frank Westerman zeven magnifieke beesten: de lemming, de narwal, de paling, de ijsbeer, de rotgans, het rendier en de koningskrab. Terwijl wij de temperatuur op aarde opvoeren, houden zij ons een spiegel voor. Met z’n zevenen drukken ze ons met de neus op de feiten. De inzet is hoog: wat kunnen wij van deze dieren opsteken?

In Zeven dieren bijten terug zijn de Hollandse ijszeeverkenners van de zestiende eeuw de randfiguren. Hun overwintering in het Behouden Huys op Nova Zembla is het decor van een boek over leven en dood in de eenentwintigste eeuw. In een sprankelende stijl waaiert dit reisverslag uit van Texel en Terschelling tot voorbij de Noordkaap. Onderweg raakt de lezer gebiologeerd door de overlevingskunst en de doodsstrijd van zeven pooldieren. Hun lot blijkt onlosmakelijk verbonden met het bestaan op onze eigen breedtegraad.

Zeven dieren bijten terug is een eigentijds bestiarium: een beestenboek met een bijtende urgentie.