Ga naar de inhoud

Lezing Eva Vriend

Over 'Het eiland van Anna'


Van der Velde

7,50


di, 30 apr. - 19.30

Van der Velde

Raadhuisplein 5, Drachten


wo, 01 mei - 20.00

Van der Velde

Kruizebroederstraat 36, Sneek


Dinsdag 30 april komt Eva Vriend een lezing geven in onze winkel in Drachten. De lezing begint om 19.30 uur (inloop 19.15 uur). Een kaartje kost €7,50 (€5,- voor leden SLAS & bibliotheek). Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan via drachten@vanderveldeboeken.nl. 

Een dag later, op woensdag 1 mei, is Eva Vriend te gast in de winkel in Sneek. De lezing begint om 20.00 uur. Een kaartje voor de lezing kost €7,50. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan via Sneek@vanderveldeboeken.nl. 

Anna Diender werd er niet geboren, maar ze voelde zich er in alles mee verbonden. Met Schokland, die magische plek midden in de strakke Flevopolder. Lange tijd was Schokland een levendig visserseiland in de Zuiderzee. Het was de thuishaven van Anna’s grootouders. Tot de overheid in 1859 besloot om het eiland te ontruimen. Later, met de afsluiting en inpoldering, verdween het voorgoed van de kaart. Maar dit betekende allerminst het einde van het Schokker verhaal voor Anna en voor vele duizenden nazaten. In Het eiland van Anna laat Eva Vriend zien hoe de geschiedenis generaties lang kan doorwerken. Aan de hand van de gewone vissersdochter brengt ze het verdwenen eiland tot leven. Ze vertelt over de ontberingen, de vele overstromingen en de dramatische ontruiming. Over wortels, migratie en identiteit. Maar bovenal gaat het over hoe iedereen op zoek is naar een ‘thuis’. En dat kan ook, zoals bij Anna, een eiland zijn dat allang niet meer bestaat.