Ga naar de inhoud

Lezing David Pefko


Van der Velde, SLAS en Bibliotheek Drachten

Bibliotheek Drachten

Museumplein 1, Drachten

10,-


di, 23 jan. - 19.30


Dinsdag 23 januari geeft David Pefko een lezing in Bibliotheek Drachten. De lezing begint om 19:30 uur. €10,-/ €7,50. De prijs is inclusief een kop koffie/thee. Kaarten zijn te koop via de website van Bibliotheek Drachten.

(1983) debuteerde in 2009 met de roman “Levi Andreas”. In 2011 verscheen zijn tweede roman, “Het voorseizoen”, waarvoor hij de Gouden Boekenuil en de Inktaap in ontvangst mocht nemen en waarvan maar liefst 15.000 exemplaren werden verkocht. Na zijn in 2017 alom geprezen roman “Daar komen de vliegen” verschijnt eind 2023 zijn in de pers wederom zeer goed ontvangen roman “De gebroeders Maxilari”.

Tijdens de zomervakantie van 1999 maken we kennis met Levi en Ze’ev Maxilari, die samen met hun moeder proberen te overleven in het chicste gedeelte van Amsterdam-Zuid. Terwijl bij hen thuis al jaren een oorlog woedt waarin schuldeisers de deur platlopen en hun moeder haar bed niet meer uit wil komen, dromen de broers op een bankje in het Vondelpark over hun toekomst en smeden ze grootse plannen. Als ze dan onverwachts een baantje aangeboden krijgen bij de mysterieuze juwelier Silbernberg verandert hun lome zomervakantie onvoorzien in een zinderend avontuur waarin het terugdraaien van een slinkse oorlogsmisdaad centraal komt te staan.

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met SLAS en Bibliotheek Drachten.