Ga naar de inhoud

Let’s Get Lyrical met Cissy Joan


Grand Theatre

Grand Theatre

Grote Markt 35, Groningen


di, 24 mei - 20.00

10,-


Bij Let’s Get Lyrical ontdek je de schoonheid van woordkunst. Host Cissy Joan neemt je mee op een avond waar taal wordt gevierd, of het nu spoken word, storytelling of songteksten betreft. Woordkunstenaars dragen voor uit eigen werk en uit werk van collega’s, buren of beroemdheden die ze bewonderen. Een show vol lyriek, muziek, humor en good vibes! Aansluitend in het programma is er ruimte voor spoken word poets uit het publiek om de freestyle poetry cypher in te stappen. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Cissy Joan
Cissy Joan (1985), host en curator van Let’s Get Lyrical, begeeft zich binnen de culturele sector op het vlak van performancekunst, beeldende kunst en erfgoed. Tijdens en na haar studie aan Minerva Academie voor Popcultuur focuste ze zich op spoken word poetry, muziek en talentontwikkeling en was ze onder meer onderdeel van de Poetry Circle. Ze bracht meerdere singles uit, tourde met de Poëziebus door Nederland en België (2017) en werkte aan haar eerste solo theatershow (Up North Lab & Noordstaat, 2019), waar ze zang, poetry en storytelling combineerde. Naast performances door het land en bij landelijke media, geeft ze workshops en schrijft ze teksten op maat voor bedrijven, tentoonstellingen en individuen.Cissy Joan’s teksten gaan veelal over maatschappelijke thema’s en gevoelsleven, waarbij ze reflecteert op haar multi-etnische achtergrond en je meeneemt in de wereld van een dromende denker. Haar optredens vallen in de categorie ritmisch, met urgentie, een vleugje humor en warme presentatie, alsook haar stijl van hosten.

Onias Landveld
Onias Landveld (1985) is schrijver, voice-overacteur, verhalenverteller, spoken word-artiest en voormalig stadsdichter van Tilburg. In 2015 won hij de Van Dale Spoken Award for Storytelling. Sindsdien geeft workshops in spoken word en (corporate) storytelling. Onias doceert Storytelling aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, maar ook bij bedrijven en instellingen.Als multigetalenteerd kunstenaar maakte Onias exposities voor het Nationale Archief en diverse musea. Hij trad op in Europa en het Caribisch gebied op festivals, voor gemeenten en instellingen. Momenteel toert hij met de eenmansshow Wortels en Cassave, waarin hij de oorsprong van zijn namen meeneemt en zijn marron-identiteit uitdrukt. Hij mixt verhalen met gedichten tot een aangrijpend verhaal. Onias werd geboren in Suriname, maar ontvluchtte het land vanwege een burgeroorlog in 1989.

Daniëlle Zawadi
Daniëlle Zawadi (1999) schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie: geboren in de Democratische Republiek Congo maar opgegroeid in Nederland. Zawadi kaart onderwerpen aan die over haar bi-culturele achtergrond gaan, over vriendschap en ouder worden. Ze heeft werken op verschillende literaire platforms gepubliceerd en debuteerde op haar 12e met Zoiets noemen we Ruzie. In 2021 debuteerde ze in de theaterwereld met haar one-woman show Alstublieft, Zawadi – gespeeld op het Amsterdam Fringe Festival en The Black Achievement Month Den Haag.

MC JR
Jermaine Berkhoudt, beter bekend als MC JR en overduidelijk afkomstig uit Rotterdam. Van origine muzikant met een achtergrond in jeugdtheater en dans. MC JR is in de culturele sector actief als MC, presentator, programmeur en spoken word artiest/docent sinds 2011. Met zijn huidige voornaamste bezigheid als MC en host rockte hij de grote podia van festivals (Lowlands, Woohah, Mysteryland), clubs (Tivoli, Paradiso, 013) en op de meest uiteenlopende events (International Dance League, Kunstbende, RMA’s).Sinds eind 2018 verdiept hij zich in het voice over werk ( Steltz, JD Sport, FunX e.a.), engineering en sounddesign onder de naam EetieEet om allround te worden, hierdoor mocht hij werken aan campagnes voor o.a. Unicef, SECRID, Facillicom en INHolland) hiernaast produceert hij eigen muziek die niet lang achter zal blijven.Met vanaf de start 1 leidend motto #DoeDingen

Maya Maria
Maya Maria (21), origineel van het eiland Terschelling, is het soort artiest dat je ontwapend en tegelijkertijd emotioneel uitdaagt. Ze focust zich met name op wat de vrijheid van creativiteit voor haar persoonlijk betekent en uit dit zowel muzikaal, fysiek en visueel. In een mix van Alternatieve R&B, Elektronische en Ambient muziek gaat ze op zoek naar een contrast tussen het natuurlijke en onnatuurlijke om zo haar verhaal, haar visie en gevoelens tot leven te brengen. Engelachtig en sensueel, intrigerend maar toch herkenbaar, Maya Maria is het verfrissende geluid dat je niet wist dat je nodig had. Met begeleiding van Noordstaat Groningen is ze bezig om haar doel om in 2022 haar eerste single en visuele EP uit te brengen te verwezenlijken.