Ga naar de inhoud

Korte voordracht en signeersessie Lize Spit


Van der Velde Akerkhof

Van der Velde Akerkhof

A-kerkhof 45-47, Groningen

0,-


za, 18 mrt. - 15.30


Zaterdag 18 maart komt Boekenweek auteur Lize Spit bij ons in de winkel aan het A-kerkhof voor een korte voordracht en een signeersessie. Lize is er van 15.30 tot 16.30. Vam harte welkom!

De eerlijke vinder

‘Hoe langer hij ermee wachtte, hoe minder moed hij had om een lafaard te zijn.’ Eind jaren negentig, de Vlaamse Kempen. Jimmy, die thuis een moeilijke tijd doormaakt, leeft helemaal op als de zoon van een gezin Kosovaarse vluchtelingen naast hem in de klas komt zitten. Jimmy is de slimste maar ook eenzaamste van zijn klas. Hij ziet het als zijn missie Tristan Ibrahimi door het schooljaar heen te helpen. Alle tijd die hij niet besteedt aan het verzamelen van flippo’s, brengt hij door bij het Kosovaarse gezin. Wanneer de Ibrahimi’s na een jaar plotseling uitgewezen worden, verzint Tristan een plan dat veel van Jimmy zal vragen. De eerlijke vinder is een verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen.

Lize Spit

Lize Spit (1988) woont in Brussel. Ze behaalde een master Scenarioschrijven aan het RITSC. Ze won in 2013 zowel de publieks- als juryprijs bij Write Now!. Van haar debuutroman Het smelt uit 2016, werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Er volgden vertalingen in twaalf landen en een verfilming. Het boek won de Bronzen Uil, de Boekhandelsprijs, de Hebban Debuutprijs, werd NRC Boek van het Jaar en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs. In december 2020 verscheen haar tweede roman Ik ben er niet.