Ga naar de inhoud

Koleka Putuma

Taken Out of Con(text), a text experiment


SPOT Groningen

Usva

Munnekeholm 10, Groningen

14,50


wo, 28 sep. - 20.30


Koleka Putuma (1993) is dichter, performer en theatermaker. Ze bestormde de Zuid-Afrikaanse literaire wereld met haar debuutbundel Collective Amnesia, die direct na verschijning een bestseller werd. Putuma wordt gezien als een belangrijke jonge stem in de Zuid-Afrikaanse po√ęzie. Ze behoort tot een generatie die geen herinneringen heeft aan de apartheid, maar wel zelf nog dagelijks te maken heeft met de consequenties en repercussies. Haar werk onderzoekt dan ook thema‚Äôs als ras, homofobie, womxnhood en de werking van machtsstructuren in relaties, religie en in de politiek.

Haar po√ęzie is gedurfd en inventief, niet alleen in onderwerp en in taal, maar ook in de vorm van de gedichten, die soms maar √©√©n regel lang zijn. Putuma is de oprichter en directeur van Manyano Media, een organisatie die het werk en de verhalen van zwarte, queer kunstenaars en queer leven uitbrengt en bevordert.

In Taken Out of Con[Text] gaat Koleka Putuma samen met violist Odwa Bongo een prachtig experiment aan met tekst en geluid.

Terug