Ga naar de inhoud

Kinderconcert van leerlingen VRIJDAG ism schrijver Tjibbe Veldkamp


Vrijdag

Vrijdag

Sint Jansstraat 7, Groningen


zo, 14 nov. - 14.00

7,50


Op zondag 14 november presenteert VRIJDAG het kinderconcert ‘Temmer Tom’ voor kinderen van alle leeftijden. Tijdens dit kinderconcertje vertelt schrijver Tjibbe Veldkamp het verhaal van zijn kinderboek over Temmer Tom. Het verhaal komt helemaal tot leven met de muziek van kinderen en jongeren van de Muziek Plus-groep onder leiding van Michiel Rasker en Dennis Mol. Ook voor het publiek is er een actieve rol! Het concert vindt plaats aan de Sint Jansstraat 7 en start om 14:00 uur. Kaarten voor het concert zijn te bestellen op bijvrijdag.nl/kinderconcert.  

Kinderconcert Temmer Tom 

Tom houdt van dieren… maar zijn vader niet. Hij zegt dat alle dieren vervelend doen. Tom wil bewijzen dat dat niet waar is. Of heeft zijn vader toch gelijk? Tom weet een plek waar bijna alle dieren zijn. Van kleine hamstertjes tot grote beren. Wat kan Tom bedenken om zijn vader te foppen? Deze editie van Kinderconcertjes Groningen staat in het teken van het kinderboek Temmer Tom. De schrijver van het boek, Tjibbe Veldkamp, zal samen met de kinderen en jongeren van de Muziek Plus-groep onder leiding van Dennis Mol en Michiel Rasker, het verhaal van Temmer Tom vertellen. Zal Tom zijn vaders ongelijk kunnen bewijzen? 
 
Muziek Plus-groep  
Muziekcursisten met een ontembare passie voor muziek kunnen in de Muziek Plus-groep leren componeren, improviseren, eigen songs schrijven en spelen in een band. Samen met andere spelers en muziekdocenten maken ze muzikale voorstellingen, doen ze mee aan de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble en krijgen masterclasses en workshops aangeboden. Het maakt hierbij niet uit of de cursist kan zingen, viool spelen, drummen of een ander instrument bespeelt.  

 
Kaartverkoop 

Kaarten voor het concert kosten € 7,50 en zijn te bestellen op bijvrijdag.nl/agenda. Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij.  

 
Over VRIJDAG  

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur. Dat is de missie van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG cursussen en lessen muziek, theater en beeldende kunst. Ook verzorgt VRIJDAG aanbod voor het onderwijs en is zij in een aantal wijken actief met cultuurcoaches. In de hele provincie Groningen stimuleert VRIJDAG met POPgroningen popmuziek van Groningse bodem. En via het KultuurLoket maakt VRIJDAG amateurkunst mogelijk met advies en ondersteuning.