Ga naar de inhoud

Kinderboekenweek: Signeersessie Henriette Boerendans


Van der Velde Assen

Van der Velde

Kruisstraat 30 - 34, Assen


za, 09 okt. - 14.00


De Kinderboekenweek vindt in 2021 plaats van 6 tot en met 17 oktober. Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van Worden wat je wil waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. Op zaterdag 9 oktober, van 14.00 uur tot 15.00 uur is prentenboekenschrijfster Henriette Boerendans bij ons te gast en gedurende de gehele Kinderboekenweek kunnen kinderen meedoen aan onze Raad de beroepen winactie.

Kinderboekenweek: Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren.

Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen.

Signeersessie Henriette Boerendans

In samenwerking met Kunstplaza Schurer komt Henriette Boerendans op zaterdag 9 oktober van 14.00 uur tot 15.00 uur bij Van der Velde Boeken Assen in de winkel. Ze zal haar boeken signeren en drie van haar werken zijn de gehele Kinderboekenweek te zien in onze etalage. Aansluitend geeft Boerendans een workshop bij Kunstplaza Schurer. Deelname aan de workshop is gratis, na aanmelding via info@kunstplazaschurer.com .

Henriette Boerendans is bekend van haar houtsneden en prentenboeken, zoals het onlangs verschenen prentenboek Ik wil een wiegje worden, zei de wilg, geschreven door Bette Westera. Het ideale prentenboek is voor haar een helder boek waar een kleuter ongemerkt veel uit opsteekt. Ze probeert een spelvorm in elk boek te brengen, zoals bij het cijferboek, waar de dieren en hun voetstapjes geteld kunnen worden. Henriette denkt dat jonge kinderen beelddenkers zijn, die door ons langzaam de taalwereld in geduwd worden. Peuters en kleuters zijn haar daarom het liefste. Ze hoopt ze in deze fase met beeldtaal te bereiken, en te helpen de wereld te ordenen en vergroten via kleur en vorm.