Ga naar de inhoud

Joost Oomen bij Flanor


Flanor

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen


di, 08 mrt. - 20.00

7,50


In maart komt Joost Oomen op visite bij Flanor! Velen zullen hem kennen van het televisieprogramma De Slimste Mens of van zijn eerste roman Het Perenlied, maar Joost is al langer bekend in het noorden. Zo was hij in 2011 huisdichter aan de RUG en in 2013 werd hij stadsdichter van Groningen. Hij studeerde hier Nederlandse Taal & Cultuur en heeft voor Het Perenlied twee poëziebundels en een novelle uitgebracht. Het Perenlied is een wonderlijke roman vol met sterke beelden die de lezer meenemen in het leven van de Bietenkoningin, haar vader, haar liefje en de liefdesinteresse van de vader van de Bietenkoningin.  De roman gaat over 9/11, geluk, Disney en kleurrijk, sappig fruit. Naast auteur is Joost drummer, Gronings skeeleraar en columnist voor de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Aanvankelijk zou dit optreden plaatsvinden op 15 december, maar wegens de avondlockdown is het verplaatst naar 8 maart 2022.

Over Flanor

Een kleine vereniging, met ongeveer honderdveertig leden, afkomstig uit alle verschillende studierichtingen. Iedereen heeft echter een gezamenlijke interesse: lezen!

Dit varieert van fantasy tot Russische literatuur en alles daartussenin. Echter, boeken lezen is niet het enige wat we bij Flanor doen. Veel van onze ‘leesgroepen’ lezen geen boeken, maar draaien om andere activiteiten, zoals schrijven, koken, films kijken, bordspelletjes spelen of muziek bespreken.

Al deze verschillende groepen komen samen bij de verschillende activiteiten die we iedere maand organiseren. Een daarvan is altijd een lezing of interview met een schrijver of ander interessant persoon. Zo hebben we de afgelopen tijd onder andere Hanna Bervoets, Ronald Giphart, Raoul de Jong en Buddy Wakefield ontvangen. Deze worden geïnterviewd door een van onze eigen leden en vaak wordt er ook nog een lange tijd nagepraat.

Wil je nog meer weten of Flanor (of zelfs lid worden)? Kijk dan zeker even op onze website.