Ga naar de inhoud

Jacques Vriens bij Flanor


Literair Dispuut Flanor

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen


di, 15 jun. - 20.00

7,50


Jacques Vriens (1946) is één van de bekendste en meest succesvolle auteurs van kinderboeken in Nederland. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde. Door het opschrijven van die stukken ontdekte hij dat hij schrijven leuk vond. Jacques heeft de opleiding tot basisschool onderwijzer gevolgd en een tijd lesgegeven. Naast lesgeven, schreef hij boeken. In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver. Jacques is het meest bekend van boeken zoals ‘Achtste groepers huilen niet’, ‘Meester Jaap’ en ‘Oorlogsgeheimen’.

Vriens is dinsdagavond 15 juni te gast bij Flanor. In het Forum wordt hij geïnterviewd. Flanorleden mogen gratis naar binnen, maar er is een klein aantal kaarten te koop voor geïnteresseerden.

Flanor is de enige onafhankelijke literaire studentenvereniging van Nederland. Een kleine vereniging, met ongeveer honderdveertig leden, afkomstig uit alle verschillende studierichtingen. Iedereen heeft echter een gezamenlijke interesse: lezen!

Dit varieert van fantasy tot Russische literatuur en alles daartussenin. Echter, boeken lezen is niet het enige wat we bij Flanor doen. Veel van onze ‘leesgroepen’ lezen geen boeken, maar draaien om andere activiteiten, zoals schrijven, koken, films kijken, bordspelletjes spelen of muziek bespreken.

Al deze verschillende groepen komen samen bij de verschillende activiteiten die we iedere maand organiseren. Een daarvan is altijd een lezing of interview met een schrijver of ander interessant persoon. Zo hebben we de afgelopen tijd onder andere Hanna Bervoets, Ronald Giphart, Raoul de Jong en Buddy Wakefield ontvangen. Deze worden geïnterviewd door een van onze eigen leden en vaak wordt er ook nog een lange tijd nagepraat.

Naast deze lezingen organiseren we ook iedere maand borrels, radio-uitzendingen en andere activiteiten, zoals pubquizzen, running dinners en spelletjesavonden. Bovendien hebben we twee keer per jaar een ledenweekend.