Ga naar de inhoud

Introductie: Een huid van Klank

Sounds of music


Sounds of music

Grand Theatre

Grote Markt 35, Groningen

0,-


za, 05 nov. - 19.30


Als inleiding op “Een Huid van Klank” gaat Frits Selie, artistiek leider van Soundsofmusic in gesprek met componist-gitaristen Corrie van Binsbergen en Vuma Levin

Huid van Klank speelt na afloop van de inleiding.

Asko|Schönberg, Vuma Levin Jazz Trio en Beatrice van der Poel spelen nieuw werk van Corrie van Binsbergen, geïnspireerd door poëzie van Antjie Krog.
Toen componist/gitarist Corrie van Binsbergen de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog een paar jaar geleden een gedicht hoorde declameren, stond ze aan de grond genageld. Ze werd overrompeld door de klank en de dictie van het Zuid-Afrikaans.

Literatuur en poëzie zijn een grote inspiratie voor het werk van Van Binsbergen en in “Een Huid van Klank” wordt de betekenis van muziek ten opzichte van taal onderzocht. Een hybride ensemble (bestaande uit musici van Asko|Schönberg, de improviserende popzangeres Beatrice van der Poel en het jazztrio van de Zuid-Afrikaanse Vuma Levin) verkent alle uithoeken van taal en klank. Dit resulteert in een werk bestaande uit spoken word, songs en aria’s, waarin de rijkdom van verschillende werelden de inspiratie is.