Ga naar de inhoud

Interview Patricia Snel

Met bezoek aan Het Vierde Gesticht


Bibliotheek Roden

Verenigingsgebouw,

Hoofdweg 116, Veenhuizen

15,-


zo, 23 jun. - 14.00


Interview met schrijver Patricia Snel mét bezoek aan Het Vierde Gesticht In de negentiende eeuw werden wezen en bedelaars uit het hele land ondergebracht in de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen. In de ‘kinderkolonie’ heerste een hard regime van tucht en discipline. In 1824 maakten drie wezen een plan om uit Veenhuizen te ontsnappen…

Over dit waargebeurde verhaal gaat de roman De Vondeling van Veenhuizen. Je kunt deze belangrijke Drentse geschiedenis op 23 juni ontdekken. Schrijver Patricia Snel geeft niet alleen een interview, maar leidt ons ook rond op locatie. Meld je snel aan voor deze fascinerende historische excursie!

Kinderkolonie Veenhuizen

In 1823 werd de kolonie in Veenhuizen opgezet voor de huisvesting van wezen en vondelingen. Deze kinderkolonie heeft ingrijpende sporen achtergelaten in duizenden families.

Schrijver Patricia Snel stuitte op het opgetekende verhaal van de wezen Karel en Lize Muller. Zij vormde dit bijzondere stukje verborgen Nederlandse geschiedenis op invoelende wijze om tot een roman over vriendschap, veerkracht en de hoop op een beter leven.

Programma 23 juni

We beginnen bij het Verenigingsgebouw in Veenhuizen, waar Patricia Snel wordt geïnterviewd over De Vondeling van Veenhuizen. Aansluitend brengen we een bezoek aan de plek waar het Vierde Gesticht gestaan heeft. Zo krijg je een uniek inkijkje in deze historische locatie, die is toegevoegd aan het Unesco Werelderfgoed en de Canon van Nederland. Mis het niet!