Ga naar de inhoud

Interview met Nhung Dam

Over 'Definitie van liefde'


Van der Velde Akerkhof

Van der Velde Akerkhof

Akerkhof 45-47, Groningen

0,-


zo, 18 jun. - 15.00


Zondag 4 juni wordt Nhung Dam geïnterviewd bij Van der Velde Boeken aan het A-kerkhof in Groningen. Ze vertelt over haar nieuwe boek Definitie van liefde. Het interview start om 15.00 uur en de toegang is gratis. Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan aan via akerkhof@vanderveldeboeken.nl. Van harte welkom!

Over Definitie van liefde 

Met de succesvolle actrice Rose lijkt alles goed te gaan. Ze woont in een van de betere wijken van New Orleans en staat op het punt op tournee te gaan door Europa. Kort na de ontdekking van haar zwangerschap wordt ze door haar verloofde verlaten. Dit stelt Rose voor een onmogelijke keuze: het kind houden of niet. Op dit kruispunt van haar leven gaat ze terug de rivier over, waar haar Vietnamese ouders zich als bootvluchtelingen in een gewelddadige omgeving staande houden. Terug naar de frituurtent waarvan ze al heel jong wist dat haar toekomst daar niet lag.

Op een even ontroerende als schitterende wijze vertelt Nhung Dam dit pijnlijke liefdesverhaal. Een verhaal over ontworsteling, moederschap, migratie, kunst en seks. Over het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw. Met Definitie van liefde bewijst Dam zich opnieuw als een krachtige en eigenzinnige verteller.

Over Nhung Dam

Nhung Dam (Groningen, 1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze werkt als theatermaker, actrice, schrijver en columnist. Dam schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits, Engels, Tsjechisch en Ests. Ze staat met haar solovoorstellingen in de grote schouwburgen en op theaterfestivals, o.a. Oerol en Lowlands. Dam is regelmatig te zien in tv-series en films. In 2017 verscheen haar debuutroman Duizend vaders, die bekroond werd met de prijs voor het Beste Groninger Boek 2018 en genomineerd werd voor de Dioraphte Literatourprijs. Het is ook in Duitsland met succes verschenen. In maart 2023 verscheen Nhung Dams tweede roman, Definitie van liefde.