Ga naar de inhoud

Interview met Lammert Voos

Over 'Jericho'


Van der Velde A-kerkhof

Van der Velde Akerkhof

Akerkhof 45-47, Groningen

0,-


do, 25 apr. - 19.00


Donderdagavond 25 april is Lammert Voos te gast bij Van der Velde boeken in Groningen (A-kerkhof). Hij wordt geïnterviewd door Jasper Henderson over zijn nieuwe boek Jericho. Het interview duurt van 19.00 tot 20.00 uur en u kunt zich aanmelden via akerkhof@vanderveldeboeken.nl. Van harte welkom!

Lammert Voos werkte jarenlang als vluchtelingenwerker, onder meer tijdens de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië. Eerder publiceerde hij het met lof overladen Groningse drieluik MalterfoskeCanisius en Gannef.

Tijdens een verwoestende burgeroorlog probeert correspondent Adam zich een weg te banen door de belegerde stad Jericho, gedreven door een haastig gemaakte belofte. Zijn pad wordt daarbij gekruist door onderwijzeres Lidija, die met haar familie vanuit een dorp naar de stad is gevlucht, en de barman van Hotel International, Devlet, die met gevaar voor eigen leven de vluchtelingen voorziet van voedsel en water. Tot slot is er de cynische VN-sergeant De Jong, die om onduidelijke redenen Adam wil helpen met zijn zoektocht. Als de stad definitief ingesloten raakt, ontstaat er een complete anarchie, waarin Adam, Lidija en Devlet hun waardigheid en menselijkheid proberen te bewaren. Maar is dat wel mogelijk midden in een oorlog?