Ga naar de inhoud

Interview Maxim Februari

Over 'Doe zelf normaal'


Van der Velde Akerkhof

Van der Velde Akerkhof

Akerkhof 45-47, Groningen

0,-


zo, 26 mrt. - 14.00


Zondag 26 maart komt Maxim Februari bij ons in de winkel voor een interview over zijn nieuwste boek Doe zelf normaal. Maxim wordt geïnterviewd door Rense Sinkgraven. Het interview begint om 14:00 uur en duurt anderhalf uur. De entree is gratis. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via akerkhof@vanderveldeboeken.nl of bij de kassa in de winkel.

Onder invloed van de klimaatverandering en intelligente technologieën verandert de democratische rechtsstaat. Natuur en technologie sturen het beleid en nemen beslissingen voor ons. Het is de vraag of we zelf ons gedrag nog kunnen blijven normeren.

Te veel kennis over de toekomst dreigt bij deskundigen en aan universiteiten te blijven hangen. Het is tijd die kennis daar op te halen en een publiek gesprek te voeren over de veranderingen die op ons afkomen.

Schrijver, jurist en filosoof Maxim Februari is een van de scherpzinnigste en origineelste denkers van ons taalgebied.

‘Februari is een origineel schrijver en denker en een geweldig stilist, met niet zelden een fijnzinnig gevoel voor humor. Hij maakt nieuwsgierig, zet aan tot denken en is kritisch op een zeer unieke manier.’ Jury J.L. Heldringprijs

‘Februari beheerst zijn materie volledig en schrijft met humor en verbeelding.’ NRC

‘Het werk van Maxim Februari getuigt van een grote bekommernis om de wereld.’ Jury C.C.S. Croneprijs

‘Februari kijkt voorbij de rookgordijnen, verdrijft ze en biedt een blik op de werkelijke problemen daarachter.’ Het Parool