Ga naar de inhoud

Interview Het verzet van Haren – Jan R. Lunsing en Priscilla Zetstra-van der Woude


Godert Walter

Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53, Groningen


ma, 16 mei - 20.00


Op maandag 16 mei organiseert Godert Walter een avond met de auteurs van het boek Het verzet van Haren. Zij zullen worden geïnterviewd door Rolf van der Woude – historicus en auteur van het boek Brouwer naast GodDe aandacht zal deze avond uitgaan naar gemeentelijke herindelingen en de daarbij behorende merkwaardigheden in de cultuur en het bestuur van Nederland. 

Het boek – Het verzet van Haren
Het verzet van Haren is het boek over de meest omstreden gemeentelijke herindeling van de afgelopen jaren. Het laat zien dat veel politici vinden dat bestuurskracht belangrijker is dan de toegang van burgers tot een voor hen herkenbare overheid. De overheid geeft aan dat een herindeling vanuit de gemeenten zelf moet worden geïnitieerd, maar wanneer blijkt dat de plannen voor een beoogde fusie niet bij alle betrokken gemeenten in goede aarde vallen, wordt de herindeling toch doorgezet.

Het verzet van Haren geeft geen oordeel over of opschalen van gemeenten goed is of niet. Toch kun je na het lezen van het boek niet anders dan concluderen dat bij de huidige gemeentelijke herindelingsprocedure de nodige vraagtekens zijn te zetten.

Vanwege beperkte ruimte verzoeken wij u te reserveren in de winkel, per mail op info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.