Ga naar de inhoud

Interview Babs Gons

in gesprek met Machteld Brands


Boekhandel van der Velde

Van der Velde Grote Markt

Grote Markt 54-55, Groningen


vr, 21 okt. - 16.00


Vrijdag 21 oktober van 16:00 – 17:00 uur brengt Babs Gons, de koningin van de spoken word, een bezoek aan onze winkel. Zij zal in een gesprek met Machteld Brands, voormalig huisdichter van de RuG, vertellen over haar leven en werk. Ook zal zij een korte voordracht verzorgen en haar bundels signeren. Aanmelden kan via: grotemarkt@vanderveldeboeken.nl.

Babs Gons is spoken word-artiest en schrijver. Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reist met haar maatschappelijk betrokken en urgente werk de wereld rond.  In 2018 won Babs de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur en in het voorjaar van 2019 verscheen haar boek Hardop bij uitgeverij Atlas Contact. Ze debuteerde in mei 2021 met haar eerste dichtbundel Doe Het Toch Maar, die werd genomineerd door de Herman de Coninckprijs en de Poëziedebuutprijs 2022. Babs schrijft ook verhalen en artikelen en is columnist voor Het Parool. Een bundeling van deze verhalen voor de krant werden in juni 2022 gebundeld onder de naam Alles Wat Je Liefhebt Wordt Mooi.

De teksten van Babs Gons in ‘Alles wat je liefhebt wordt mooi’ leven en bewegen: gedichten monden uit in columns, een verhaal leest als een vers, continu vloeien vorm en inhoud in elkaar over. Telkens weer blijkt Gons met haar warme observaties lezers te raken, of ze nu spreekt over de Corona crisis, over de stad, het (stief)ouderschap, over de schoonheid van het woord ‘veerkracht’, over zomerlichamen (of juist niet), over gastvrijheid, harten die breken en/of helen, over bijzondere ontmoetingen, zomaar op straat – het is Gons’ zachte, verbindende blik die zoveel lezers aanspreekt. En dat, wat er ook in de wereld speelt, leest als een geruststelling.