Ga naar de inhoud

Inkt – Gouden Strop Thrillertour

Marion Pauw en Thomas Olde Heuvelt


De Nieuwe Kolk

DNK

Weiersstraat 1, Assen

5,-


wo, 28 sep. - 19.30


Vanavond staat INKT in het teken van de Gouden Strop Thrillertour, een initiatief van Stichting Gouden Strop en NBD Biblion. Uit een totaal aantal van vijftig spannende boeken, verschenen bij Nederlandse uitgeverijen tussen 1 maart en 31 december 2021, koos een jury 8 titels. Rosa Timmer gaat tijdens deze editie van INKT in gesprek met twee genomineerde thrillerauteurs, waarvan één de winnaar: Marion Pauw en Thomas Olde Heuvelt. Marion Pauw won dit jaar de Gouden Strop met haar boek ‘Vogeleiland’. Zij mag daarmee de titel ‘Beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek’ aan haar thriller geven. Thomas Olde Heuvelt werd genomineerd met zijn boek ‘Orakel’.

Marion Pauw
Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw eerder al de Gouden Strop én de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakte ze haar comeback als thrillerauteur.

Thomas Olde Heuvelt
Thomas Olde Heuvelt (1983) is schrijver van thrillers, horror- en magisch realistische romans en korte fictie. Zijn bekendste werk is HEX, het boek dat in 2016 in de Bestseller 60 stond en in het buitenland is uitgegeven. Olde Heuvelt won in 2015 als eerste Nederlander ooit de Amerikaanse Hugo Award voor zijn verhaal ‘The Day the World Turned Upside Down’, het eerste winnende niet-Engelstalige boek. Daarnaast werd hij genomineerd voor de World Fantasy Award. Begin dit jaar verscheen zijn nieuwste boek Orakel.