Ga naar de inhoud

Info-avond over Nederlandse literatuur

Ritzo ten Cate over 'Donerder 2.0'


Boekhandel Riemer

Boekhandel Riemer

Nieuwe Ebbingestraat 1, Groningen

10,-


do, 28 mrt. - 20.00


Ritzo ten Cate (Assen, 1977) loopt zijn nieuwsgierigheid, verwondering en opwinding achterna en doet daar iets mee. Vanaf zijn zestiende leidt dat ondernemingen en initiatieven. In 2013 zette hij de daklozenwandelingen van Groningen op en leerde zo de meest duistere kant van de samenleving kennen. Van de daklozen leerde hij meer dan tijdens zijn academische studies, onder andere dat je kwetsbaar opstellen leidt tot verbinding: een les die hij dagelijks in zijn werk met groepen toepast. De laatste jaren maakt hij steeds meer ruimte voor zijn werk als kunstenaar. Hij maakte bijvoorbeeld een fotoserie rondom smartphone-verslaving die wereldwijd viraal ging en schreef een roman gebaseerd op de jeugdverhalen van daklozen, die de basis vormde voor het winnen van de Nationale Onderwijsprijs. Met Levenswerk onderzoekt hij hoe je zo kunt leven dat je op elk moment klaar bent voor, vrede kunt hebben met de dood. Dat klinkt misschien wat heftig, maar het geeft hemzelf en anderen al een fijne basis voor het leven. Ondanks de zwaarte van de thema’s in zijn werk, is Ritzo hoopvol en is-ie eigenlijk vooral bezig om de wereld samen leuker, blijer, mooier en beter te maken.

Meer info over Rotzo en zijn werk vind je op https://ritzotencate.com/project/roman-donkerder/.

Vanavond vertelt hij over zijn werk en zijn boek. Je kunt vragen stellen, zijn boek kopen en in de pauze onder meer genieten van onze overheerlijke koffie, gezet van eigen-gebrande bonen. 

Na de pauze gaan we verder met de Nederlandse literatuur in bredere zin: hans Loeve zal vertellen over de meest interessante Nederlands boeken van eigen bodem.

Al met al een informatieve avond, waar je altijd je voordeel mee kunt doen.