Ga naar de inhoud

Het Grote Midzomer Slochter Vrijstaat Festival

Met Ineke Noordhoff, Jutta Koolhof en Auke Hulst


Hoop voor Hoog Hammen

De Woudbloem

Scharmer AE 3, Woudbloem

10,85


za, 22 jun. - 12.00


Wat als Slochteren zich na de ontdekking van de gasbel in de jaren 60, had afgescheiden van Nederland? Onze grond, ons gas, ons geld. Zo bedacht, zo gedaan. Auteur Auke Hulst kroop in de huid van reisjournalist Jutta Koolhof en schreef met In de Slochter Vrijstaat een aanstekelijk verhaal over een vrijgevochten stukje Nederland. 

En dat moet gevierd worden! Daarom is er op 22 juni het Grote Midzomer Slochter Vrijstaat Festival!

Voor slechts 10 euro heb je al een basisticket voor dit geweldig leuke, kleinschalige festival in en om de oude aardappelloods De Woudbloem, het cultureel centrum van de Vrijstaat.

Met dat ticket bezoek je overdag de Slochter Vrijstaat expositie van Noorderlicht en is er een lezing van ‘Vrijstaatminister van Economische Zaken’ Ineke Noordhoff. ’s Avonds is het je entreekaartje voor het grote Jutta Koolhof interview door Auke Hulst en optredens van Erwin de Vries en Never Been to Berlin.

Maak je dag compleet met een extra ticket voor een onvergetelijke tour in een oude FRAM-bus met wel heel bijzondere reisleiders of een wandeling naar Herberg de Stille Knip met natuurgids Wilco van der Laan. En voor wie aan het eind van de avond toe is aan rust hebben we Nathan Brinkman uitgenodigd om in het duister van de Vrijstaat te vertellen over de midzomer sterrenhemel.

Check het onderstaande blokkenschema voor een duidelijk festivaloverzicht &:

Klik hier voor de Ticketshop.

Of koop je tickets vanaf 1 juni bij de Readshop Schildwolde, De Pompel Overschild, De Woudbloem of De Wilde Slager in stad. Als je je tickets bij een van de verkooppunten aanschaft krijg je een Slochter Vrijstaat fietskaart en autosticker cadeau.