Ga naar de inhoud

Herman Sandman signeert ‘Pé & Rinus de biografie’


Godert Walter

Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53, Groningen


za, 10 jul. - 15.00


Op zaterdag 10 juli tussen 15.00 uur en 16.00 uur komt Herman Sandman langs om zijn biografie over Pé & Rinus te signeren. 

Het Groningse kleinkunstduo Pé Daalemmer en Rooie Rinus, kortweg Pé en Rinus, trekt al vier decennia volle zalen in Groningen stad en ommeland. De een groeide op in Loppersum, de ander in Middelburg en samen schreven ze liedjes die iedere noorderling uit het hoofd kent, zoals ‘Hoornse Plas’, ‘Z-side’, ‘Alcohol’, ‘Baukelien’ en ‘Framenummer’. De nummers vormen de soundtrack van het leven van generaties, zoals dat van de Groninger schrijver/journalist Herman Sandman. Hij schreef een boek over het duo. Rooie Rinus:‘Wat leuk! Ik ga het zeker lezen.’ Pé: ‘Als hij maar niet weer schrijft dat ‘Zundagoavend blues’ een cover van ‘The Wind Cries Mary’ is. Want dat klopt niet.’

Herman Sandman (1965) is journalist en columnist bij Dagblad van het Noorden. Hij publiceerde vanaf 2007 boeken over voetbal, inburgeren in Groningen en het Groningse platteland, en de literaire geschiedenis van de stad.