Ga naar de inhoud

Hanna Bervoets – Leer me alles wat je weet

Interview door Lotte Lentes


Forum Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

10,-


zo, 17 dec. - 16.00


Op zondag 17 december is Hanna Bervoets te gast om te praten over haar nieuwe boek Leer me alles wat je weet

Leer me alles wat je weet

Dit boek gaat over Danielle – ‘Daniel’ – de Koster, een vrouw met een bewogen leven, heldin volgens velen, knettergek volgens sommigen. Na een aantal vormende omzwervingen vindt ze haar bestemming: ze gaat patiënten bijstaan die nog geen medische diagnose hebben. Het is een nobel streven, waar ze samen met haar geliefde Jodie haar werk van maakt. Maar wanneer Daniels reputatie verslechtert, voelt ze zich in het nauw gedreven.  

En nu is Daniel dood. Jodie blijft achter en reconstrueert haar levensverhaal. Om haar grote liefde beter te begrijpen, net zo goed om haar bij zich te houden, gaat Jodie te rade bij de mensen die haar het beste kenden. Bij Sjoerd, met wie Daniel in de jaren negentig voor de hiv-vereniging werkte. Bij Daniels ex Barbara, die altijd een bepalende rol in haar leven bleef spelen. Zo komt Jodie steeds dichterbij het antwoord op die ene vraag: waarom is Daniel er niet meer?  

Leer me alles wat je weet is een familieroman zonder bloedverwanten: over hoe vrienden elkaar vormen en geliefden elkaar grootbrengen.  

Hanna zal geïnterviewd worden door Lotte Lentes.