Ga naar de inhoud

Groninger Cultuurdebat


De Noorderlingen, ESNS, Grand Theatre, Groninger Museum, Het Houten Huis, Jonge Harten, Kunstpunt, NITE, Noord Nederlands Orkest, Noorderlicht , Noorderzon, NOORDWOORD, Vera, Vrijdag

Grand Theatre

Grote Markt 35, Groningen


do, 10 mrt. - 20.00


Op donderdag 10 maart organiseren de Groninger cultuurinstellingen het Groninger Cultuurdebat in het Grand Theatre. Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen gaan politici en publiek met elkaar in gesprek over het belang van kunst en cultuur in de gemeente.

“Kunst en cultuur zijn niet alleen van betekenis voor de sector zelf, maar voor de hele maatschappij. Ze dragen onder andere bij aan de economie, het onderwijs en de leefbaarheid van de gemeente. Ze bevorderen sociale cohesie en begrip voor elkaar: het is de brandstof voor de samenleving”, aldus Bertien Minco, gespreksleider en voorzitter van het debat.

Martin Sitalsing (hoofdcommissaris van de politie, regionale eenheid Midden-Nederland) en Christine van der Vorm (ondernemer en medeoprichter van Up to Us) houden een betoog om de betekenis van kunst en cultuur buiten de sector te benadrukken. Ze leggen een aantal stellingen voor aan verschillende politici uit de gemeente, die daarover met elkaar en het publiek in gesprek gaan. De avond sluit af met een stemming: welke partij heeft volgens het publiek de beste papieren voor kunst en cultuur in de stad?

Groninger Cultuurdebat
Donderdag 10 maart | 20.00 – 21.45 uur | Grand Theatre Groningen

Gratis te bezoeken. Aanmelden kan via info@grandtheatregroningen.nl onder vermelding van Het Groninger Cultuurdebat.

Het Groninger Cultuurdebat is een initiatief van: De Noorderlingen, ESNS, Grand Theatre, Groninger Museum, Het Houten Huis, Jonge Harten, Kunstpunt, NITE, Noord Nederlands Orkest, Noorderlicht , Noorderzon, NOORDWOORD, Vera, Vrijdag