Ga naar de inhoud

GRN

Groninger Festival


De Bibliotheek Hoogezand, Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC), Historisch Archief Midden-Groningen, Kielzog en STichting 't Grunneger Bouk

Bibliotheek

Gorecht-Oost 157, Hoogezand

0,-


za, 19 nov. - 13.00


Zaterdag 19 november is Hoogezand dé plek voor liefhebbers van Groningen en het Gronings. De Bibliotheek Hoogezand, Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC), Historisch Archief Midden-Groningen, Kielzog en STichting ‘t Grunneger Bouke organiseren samen de tweede editie van GRN. 

In deze tweede editie van GRN ervaar je het Gronings in de breedste zin: de Groninger taal, proza en poëzie. Groninger landschap, historie en muziek. Met lezingen, een literaire talkshow, vertellingen worden deze aspecten van Groningen over het voetstuk gebracht. Kom naar het gratis middagprogramma in het Huis van Cultuur en Bestuur. Ook voor kinderen is er heel veel leuks te doen en te ontdekken over het Gronings.

Programma in de Bibliotheek

Bij ons in de bibliotheek kun je de hele middag op elke plek iets beleven en maken. Een tipje van de sluier:

Illustrator Nienke Siegers heeft een Gronings alfabet gemaakt. Ontmoet haar, ze is benieuwd welke Groningse woorden jij het het mooist vindt en welke er ook in het alfabet zouden moeten staan. Voor de liefhebber is haar Gronings alfabetposter tijdens het GRN festival te koop.

In ons eLAB van de Bibliotheek Hoogezand kun je bij Arnoud je eigen gemaakte/favoriete Groningse gezegde op een tegel laten drukken. Dit is mogelijk van 14.00 tot 14.45uur en van 16.00 tot 16.45uur.

Laat je door Ida fotograferen in de photobooth ‘Eemn Kiekn’. En wil je even tot rust komen dan kun je in stilte luisteren naar de podcast rondom wandelverhalen in Midden-Groningen. Makers Menno en Erwin nemen je graag mee op reis langs prachtige natuurgebieden. 

Verder zijn er in ons Taalhuis korte lezingen. Op de Jeugdafdeling vertellingen en is in het theater van het Kielzog een literaire talkshow met onder andere Fieke Gosselaar, Martin Hillenga, Sanne Meijer, Herman Sandman en Lilian Zielstra. Dit organiseren we ism Centrum voor Groniger Taal en Cultuur.

Kortom een lekker vol programma waar iedereen zich in onder kan laten domplen. Tot bij GRN!

De toegang is gratis, aanmelden kan via de website van Biblionet.