Ga naar de inhoud

Giuliano Da Empoli

'De Kremlinfluisteraar'


Institut Francais RUG

Academiegebouw

Broerstraat 5, Groningen

0,-


vr, 08 dec. - 14.00


Op vrijdag 8 december ‘s middags vanaf 14 uur is de Franse schrijver Giuliano da Empoli op uitnodiging van het Institut Francais te gast in het academiegebouw. De schrijver baarde opzien met zijn boek De Kremlinfluisteraar. Godert Walter is aanwezig met een boekentafel.

Da Empoli won in 2022 de Nederlandse Choix Goncourt met zijn boek Le Mage du Kremlin, waarvoor hij eerder al de Prix de l’Académie française had ontvangen. Bij deze gelegenheid zullen Judith Jansma en Jeanette den Toonder, docenten aan de Rijksuniversiteit Groningen, in gesprek gaan met de auteur en de uitwisselingen met het publiek begeleiden. Deelnemers worden aangemoedigd om vragen aan de auteur te stellen en hun meningen en gevoelens als lezer te uiten, in het Frans of Engels.

Le Mage du Kremlin werd voltooid in januari 2021. Men zou kunnen zeggen dat de de roman zijn tijd een jaar vooruit is en de mechanismen onthult die hebben geleid tot de invasie van Oekraïne op 24 februari 2022. Van de oorlog in Tsjetsjenië tot de Oekraïense crisis en de Olympische Spelen in Sotsji: De Kremlinfluisteraar is de grote roman over hedendaags Rusland. Het onthult de onderbuik van het Poetin-tijdperk en biedt een zeer pakkende beschouwing over macht. 

De auteur
Giuliano da Empoli, geboren in 1973 in Frankrijk, is Italiaans-Zwitsers. Hij is voorzitter van Volta, een denktank in Milaan die in 2016 werd opgericht, en doceert aan Sciences Po in Parijs. Hij was locoburgemeester van cultuur in Florence en politiek adviseur van de Italiaanse premier Matteo Renzi.

Datum: vrijdag 8 december 2023
Plaats: Rijksuniversiteit Groningen, Academiegebouw
Aanvang: 14:00 uur
Voor tickets en nadere informatie klik hier