Ga naar de inhoud

Gijs Wilbrink bij Flanor

Interview met Esmé van den Boom over 'De beesten'


Literaire Studentenvereniging Flanor

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

12,50


di, 12 sep. - 20.00


Op 12 september komt schrijver Gijs Wilbrink bij Flanor langs voor een interview met Esmé van den Boom.

Gijs Wilbrink is schrijver, podcaster en punkzanger. Hij brak in 2022 door met de bestseller De beesten, een grimmig familieverhaal dat zich afspeelt in de bossen van de Achterhoek. Hij zong in de bands Tenement Kids en Zero Zero Zero en samen met Anna Drijver en Ivo van Aart presenteert hij de filmpodcast Nooit Gezien.

Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 200 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. 

Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen en andere gezellige activiteiten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!

Een kop thee, een lekker zittende stoel en een goed boek. Het woord ‘literair’ heeft veel betekenissen binnen Flanor. Fantasyboeken, coming-of-age-verhalen, graphic novels, maar ook hoogstaande Nederlandsche schrijverij of obscure literatuur van verre plekken, het wordt allemaal gelezen binnen Flanor. Laat je niet afschrikken door aantallen pagina’s of schrijvers met lange namen. Lezen is voor iedereen! 

Voor wie niet genoeg kan krijgen van lezen en schrijven nodigt Flanor elke maand een spreker uit. Tot nu toe ontvingen we schrijvers als Buddy Wakefield, Jeff Vandermeer, Jan Terlouw, Ronald Giphart, Raoul de Jong, Remco Campert, Hanna Bervoets, Jacques Vriens, Connie Palmen, John Flanagan en vele anderen.