Ga naar de inhoud

Frank Westerman

Te waar om mooi te zijn. Over kunst, de mens en de natuur


Geboekt in Haren

Ontmoetingskerk

Sterremuurweg 4, haren

7,-


di, 13 dec. - 20.00


14 reportagereizen naar het domein van het onwaarschijnlijke: Moord en doodslag op Spitsbergen, bezien vanuit de ijsbeer.  Overlevingskunst in Auschwitz. Venetië dat met paleizen en al verzuipt – of toch net niet.  ‘Echt gebeurd is geen excuus’, zegt Reve: de werkelijkheid is te mooi om waar te zijn. Of is het omgekeerd? Te waar om mooi te zijn bundelt veertien tijdloze,  onvergetelijke verhalen van meesterverteller Frank Westerman. Door  haarscherp de uitzondering uit de werkelijkheid te knippen, toont hij de  lezer de contouren van de regel.

Frank Westerman (1964) verwierf grote bekendheid met De graanrepubliekIngenieurs van de zielEl Negro en ik (bekroond met De Gouden Uil), Ararat, Stikvallei, Een woord een woord (bekroond met zowel de Brusseprijs als de Bob den Uyl-prijs) en recentelijk Wij, de mens en De kosmische komedie. Zijn werk verschijnt in zestien talen.

Leden Nut gratis toegang. Niet-leden € 7,00 uitsluitend per pin aan de zaal te betalen. Aanmelden noodzakelijk van 18/11 – 11/12