Ga naar de inhoud

Festival Veenhuizen met Gershwin Bonevacia en Suzanna Jansen


Festival Veenhuizen

Veenhuizen

Meerdere locaties in en rondom Veenhuizen

Laat je op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus verwonderen door klassieke muziek en verhalen tijdens Festival Veenhuizen. Zaterdag 21 augustus zal tweemaal Cato en de eik van Suzanna Jansen worden opgevoerd. Die dag staan er ook twee voordrachten van Gershwin Bonevacia op het programma. Het volledige programma is te vinden op de festivalwebsite.

Festival Veenhuizen is een uniek zomerfestival vol klassieke muziek en verwante genres: ontdek topmusici en laat je meevoeren langs de indrukwekkende verhalen van het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen. Tegen het decor van historische gebouwen, statige lanen en wondermooie natuur verrijst zich een intiem festival met concerten, pop-up optredens, wandelingen en gezellige plekken voor een hapje en een drankje.

Veenhuizen is een plek met veel verhalen. De voormalige Kolonie van Weldadigheid heeft een rijke geschiedenis en is zelfs genomineerd voor de Unesco Werelderfgoedlijst. Raak gevangen door muziek in een omgeving die meer dan anderhalve eeuw afgesloten was van de rest van de wereld. Bezoek optredens op historische locaties, maak een literair-muzikale wandeling of word verrast door een concert vanaf je terrasstoel. Festival Veenhuizen blaast de verhalen van het dorp nieuw leven in.

Het programma van deze derde editie wordt samengesteld door Fuse, de Nederlandse topformatie die bekend is als huisband van Podium Witteman. Voor Festival Veenhuizen maakt het zestal een avontuurlijk programma, een mix van ervaren muzikanten en aanstormende talenten die bruisen van de creativiteit. Met voor ieder wat wils: van de mooiste klassieke muziek en jazz tot wereldse volksmuziek, dans, poëzie en spannende kruisbestuivingen.