Ga naar de inhoud

Explore the North

met Eenzamens/Iensuminske en Matthijs van Boxsel


Explore the North

Leeuwarden

Verscheidene locaties in de binnenstad van Leeuwarden

50,49


vr, 14 okt. - 18.30


Op 14, 15 en 16 oktober vindt stadsfestival Explore the North plaats. Bezoekers maken kennis met verrassende verhalen in allerlei vormen, met muziek, literatuur, theater en meer op bijzondere plekken.

Vrijdag 14 oktober wordt het festival om 18.30 uur geopend met een voorstelling in de Westerkerk. Die avond is ook Eenzamens/Iensuminske te zien, een meertalige, literaire performance over de eenzame mens. De schrijvers Nicole van den Berg, Raymond Muller, Remco Kuiper en Sytse Jansma gingen voor het project Sprekende Stenen in gesprek met mensen die door zeer verschillende oorzaken worstelen met eenzaamheid. Matthijs van Boxsel, schrijver en domgeer, doet onderzoek naar domheid. Sannemaj Betten, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en Mees van Rijswijk schreven geïnspireerd op de Oera Linda hun eigen nieuwe mythe.

Daarmee presenteert Explore the North opnieuw een brede variatie aan programma voor het festivalweekend van 14-16 oktober in Leeuwarden. Tickets voor het festival zijn te koop via explore-the-north.nl, daar is ook het volledige programma te vinden.

Terug