Ga naar de inhoud

Explore the North

Stadsfestival voor muziek, literatuur, theater en meer


Explore the North

Binnenstad Leeuwarden


vr, 24 nov. - 12.00


za, 25 nov. - 12.00


zo, 26 nov. - 12.00


Explore the North is een stadsfestival uit Leeuwarden voor muziek, literatuur, theater en meer én productiehuis voor makers uit Noord-Nederland.

Als productiehuis slaan we de handen ineen met partners uit binnen- en buitenland voor verschillende lokale en (inter)nationale projecten, met als rode draad literatuur, taal en meertaligheid.

Ons festivalweekend vindt in 2023 plaats op 24, 25 en 26 november 2023.

Vrijdag 24 november zijn er optredens van: Tiemen Hiemstra, Tülin Erkan, Uschi Cop, Steff Geelen en Tialda Hoogeveen. Twee Friese en twee Vlaamse schrijvers werken samen aan Het universum. Preston Losack, Merlijn Huntjens en Heleen van Maldegem staan met Dictieland op de planken.

Zaterdag 25 november is de De Literaire Boyband, Joke van Leeuwen komt optreden. Steff Geelen en Uschi Cop presenteren Chapbooks. De Finse schrijver Juhani Karila komt ook naar Leeuwarden. Tiemen Hiemstra Voert de performance De miniatuurtuin op. De Utrechters van Mooie Woorden zijn er ook te vinden.

Zondag 26 november zijn er optredens van Peach Season en Tsead Bruinja, Esther Eva van Damen en de Tigers van Greonterp presenteren It is in ferhaal dêr’t op `e nij / oerhinne skildere wurde kin (het is een verhaal waar opnieuw / overheen kan worden geschilderd).