Ga naar de inhoud

Explore the North

Met Jaap Robben, Jante Wortel, Joost Oomen, Corinne Heyrman en Anne-Goaitske Breteler


Explore the North

Binnenstad


za, 15 okt. - 12.00


Op 14, 15 en 16 oktober vindt stadsfestival Explore the North plaats. Bezoekers maken kennis met verrassende verhalen in allerlei vormen, met muziek, literatuur, theater en meer op bijzondere plekken.

Voor de speciale Explore-editie van Frontaal zijn schrijvers & performers Jante Wortel, Marrit Jellema, Raymond Muller en Jaap Robben te gast. Joost Oomen, Willie Darktrousers en de Poezieboys brengen een ode aan zuiplap, poolreiziger en literair wonderkind Jörgi Eisføgl. Schrijvers Corinne Heyrman en Anne-Goaitske Breteler houden zich los van elkaar bezig met thema’s rondom gekte en psychische kwetsbaarheid. Het tweetal loodst je mee over de fascinerende, soms liefdevolle, soms grillige wegen van de waanzin. Een gesprek over de angst voor ontregeling, de maatschappelijke kijk op psychische problematiek en erfelijkheid.

Daarmee presenteert Explore the North opnieuw een brede variatie aan programma voor het festivalweekend van 14-16 oktober in Leeuwarden. Tickets voor het festival zijn te koop via explore-the-north.nl, daar is ook het volledige programma te vinden.